Szeretettel köszöntelek a Csorvás Békés Megye klub. közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
szilasi ilona
Csorvás Békés Megye klub. vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csorvás Békés Megye klub. közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
szilasi ilona
Csorvás Békés Megye klub. vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csorvás Békés Megye klub. közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
szilasi ilona
Csorvás Békés Megye klub. vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csorvás Békés Megye klub. közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
szilasi ilona
Csorvás Békés Megye klub. vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
10 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kg sárgarépa
1 kg fehérrépa
1 kg tv paprika (jó húsos)
1 kg paradicsom
1 kg vöröshagyma
2-3 nagy fej fokhagyma
4 db nagyobb zeller
50 dkg karalábé
50 dkg karfiol
50 dkg kelkáposzta
petrezselyem zöldje (jó sok)
zeller zöldje
Elkészítés:
A hozzávalókat meghámozzuk (paradicsomot nem kell), robotgéppel adagonként összevágjuk, vagy húsdarálón ledaráljuk. Egy nagy tálban 1 kg sóval jól elkeverjük, és 24 órát állni hagyjuk, időnként megkeverjük. Üvegekbe töltjük.
A népi gyógyászatban az egyik leggyakrabban alkalmazott, jól ismert gyógynövény. Gyógyászati szempontból a legértékesebb a Lándzsás útifű, de többi felsorolt fajtája is gyógyító hatású, azonban hatóanyag-tartalmuk gyengébb.
Fő hatóanyaga az aukubin nevű glikozid, amely az iridoidok csoportjába tartozik (1,5-2%). Hatóanyagai lehetnek a polifenolok (fenolkarbonsavak és származékaik). Tartalmaz tovább nyálkaanyagot, C-vitamint, 4 % cserzőanyagot, citromsavat, invertáz és emulsin enzimeket.
|
|
10 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Vörös áfonya: tartósítja az egészségét
Erről a gyümölcsről rengeteg jót lehet elmondani, és csak egyetlen rosszat: nagy baj, hogy nincsen minden kiskertben, hobbitelken legalább néhány termő tő belőle.
Ismerjük meg!
Az áfonya (Vaccinium sp.) a hangafélék családjába tartozó cserjeféle, Észak-Amerikában és Észak-Európában őshonos. A szabad természetben 2500 méter tengerszint feletti magasság alatti hegyeken, erdőszéli ligetes területeken, fenyvesekben található.
10 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Kontyok minden alkalomra.
10 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Ha eddig nem próbáltunk volna otthon kenyeret sütni, ne tétovázzunk tovább. Nem csak azért, mert olyan fantasztikus a lakást belengő kenyérillat, hanem, mert egészségesebb és olcsóbb is a boltinál, amit magunk készítünk.
FALUSI KENYÉRHozzávalók:
300 g fehér kenyérliszt
200 g teljes kiőrlésű rozsliszt
1 evőkanál sikér
3 dl langyos víz
4 dkg friss élesztő
2 evőkanál ecet
2 evőkanál zsír
2 teáskanál cukor
2 teáskanál só
A langyos vízhez adjuk hozzá a cukrot, és morzsoljuk bele az élesztőt.
Sokan már biztosan hallottak a csicsókáról, de már kevesebben vannak azok, akik kóstolták is. Pedig ez a különleges ízvilággal rendelkező zöldség nagyon pozitív hatással van az emberi szervezetre.
A csicsóka egy gumós növény, a burgonyánál 6-szor nagyobb a rosttartalma. Emellett még számtalan vitamin és nyomelem forrás is: van benne kálium, kalcium, B1-, B2- és C-vitamin is, de a magnézium, foszfor és cink mennyiség sem elhanyagolható.
10 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Bár abban szinte mindenki egyetért, hogy lélegzetelállítóak, arról már megoszlanak a vélemények, mely természeti csodák számítanak a világ legszebbjeinek. Mi most a következőket választottuk - ha nincs akkora szerencséd, hogy a közeljövőben a valóságban is megcsodálhasd valamelyiket, töltsd le őket háttérképnek, és gyönyörködj bennük a monitorodon!
10 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Diéta lexikon.
Édeskömény.
A Földközi-tenger vidékéről származó édeskömény vagy ánizskapor egy zellerféle,fűszer,gyógynövény és zöldség is egyben.
Főzeléknek való változata az olasz édeskömény.Sok édeskömény termett Madeira szigetén,amikor a portugálok az 1420 - as években birtokba vették.Mivel Tengerész Henrik expedíciójának vezetője az édeskömény főzetével kúrálta krónikus szembaját,erről a növényről nevezte el azt az öblöt,ahol a sziget későbbi fővárosát ( Funchal ) megalapították.
10 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Csorvás bemutatkozik
Csorvás város az ország délkeleti részén, a Tisza-Körös-Maros közötti területen, a Békés-Csanádi löszhát északkeleti, a Békési-sík délnyugati határán, Békés megye nyugati felén található, a 47. számú főúton Békéscsabától 22, Orosházától 16 kilométerre.
Csorvás elhelyezkedése
Felszíne síkság, melyen belül elhagyott folyómedrek, laposok, hajlatok, 2-3 méter magas emelkedések, homokvonulatok találhatók. A tengerszint feletti magasság 88 m és 95 m között változik.
szilasi ilona 2 hete új blogbejegyzést írt: Kutatásaiért hálás a világ.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu