Békés Megye: Tokaji krémes...

Szeretettel köszöntelek a Csorvás Békés Megye klub. közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 74 db
  • Videók - 160 db
  • Blogbejegyzések - 1231 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 274 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Csorvás Békés Megye klub. vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csorvás Békés Megye klub. közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 74 db
  • Videók - 160 db
  • Blogbejegyzések - 1231 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 274 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Csorvás Békés Megye klub. vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csorvás Békés Megye klub. közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 74 db
  • Videók - 160 db
  • Blogbejegyzések - 1231 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 274 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Csorvás Békés Megye klub. vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csorvás Békés Megye klub. közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 74 db
  • Videók - 160 db
  • Blogbejegyzések - 1231 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 274 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Csorvás Békés Megye klub. vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

TOKAJIKRÉMES KAMILLÁS PISKÓTA






A sokoldalú kamilla testünkre, lelkünkre gyakorolt jótékony hatását nem kell bemutatnunk. Talán a legismertebb gyógynövény, mely mind egészségünk, mind szépségünk szempontjából fontos szereppel bír. Most ízlelőbimbóinkat is kényeztethetjük vele!
Hozzávalók:

a piskótához:
  • 12 tojás
  • 24 dkg liszt
  • egy zacskó (5-10 dkg) szárított kamillavirág(tea)
  • 24 dkg cukor

a krémhez
  • 1/2 üveg tokaji aszú ( minél több puttonyos, annál jobb)
  • 250 gr mascarpone
  • 10 dkg cukor (aki édesen szeretné, az adjon hozzá többet, de felesleges)
  • 15 dkg nagyszemű mazsola
a sütemény összeállítása:
  • fontos, ehhez előkészület szükséges: a sütés előtt pár nappal keverd össze a lisztet és a szárított kamillavirágot, és hagyd állni, hogy a liszt átvegye a kamilla illatát/ízét
  • pár nap elteltével a hozzávalókból készíts klasszikus piskótatésztát
  • azaz a lisztet szitáld át (a fennmaradó kamillavirágokat dobd ki)
  • a tojások sárgáját keverd simára a cukorral, a fehérjéből pedig készíts kemény habot egy csipet sóval felverve
  • keverd össze a lisztet a tojássárgával, majd óvatosan keverd hozzájuk a tojáshabot is
  • a tésztát felezd meg, és két külön tepsiben (nagyjából 1-1,5 centis lesz a massza beleöntve) 180 fokon süsd készre (fa fogpiszkálóval tudod tesztelni, hogy kész van-e: ha a fogpiszkáló száraz, mikor kihúzod, a tészta kész van)
  • hagyd kihűlni
  • eközben készítsd el(ő) a krémet
  • ehhez a tokajit és a cukrot keverd össze jól, majd közepes lángon kezdd el összefőzni
  • pár perccel később add hozzá a megmosott, megszárítgatott mazsolaszemeket
  • főzd tovább a keveréket, míg sűrű szirupot kapsz
  • hűtsd ki, emeld ki a mazsolaszemek kb. 1/3-át
  • a többi mazsolát és szirupot botmixerrel dolgozd össze a mascarponéval, majd keverd a krémhez az egészben hagyott mazsolaszemeket is
  • kend meg vastagon az egyik piskótát, majd borítsd rá a másikat
  • vágd kockákra, vagy nagyobb kerek szaggatóformával szaggass kis tortákat belőle
  • (ha kerek formákat vágsz, a maradék piskótát felhasználhatodsütinyalóka készítéséhez)
hát így, egy igazi újragondolt sütemény, ami bár nem klasszikus, de magyaros az alapanyagválasztástól, hogy ez előnyére válik-e, döntse el mindenki maga
Forrás: https://livingkitchen.reblog.hu/tokajikremes-kamillas-piskota

Címkék: recept.

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu