Békés Megye: Hokkaidok kenyér....

Szeretettel köszöntelek a Csorvás Békés Megye klub. közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 74 db
  • Videók - 160 db
  • Blogbejegyzések - 1242 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 275 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Csorvás Békés Megye klub. vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csorvás Békés Megye klub. közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 74 db
  • Videók - 160 db
  • Blogbejegyzések - 1242 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 275 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Csorvás Békés Megye klub. vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csorvás Békés Megye klub. közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 74 db
  • Videók - 160 db
  • Blogbejegyzések - 1242 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 275 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Csorvás Békés Megye klub. vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csorvás Békés Megye klub. közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 74 db
  • Videók - 160 db
  • Blogbejegyzések - 1242 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 275 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Csorvás Békés Megye klub. vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

HOKKAIDO KENYÉR TANGZHONG - EGY ALTERNATÍV KENYÉRSÜTÉSI MÓDSZERHogy micsoda mivel? :) Jogos a kérdés, és hidd el érdemes megismerned a választ is, majd pedig lelkesen kipróbálni! Hidd el, nem fogod megbánni, sőt, ezentúl csak ilyen kenyeret akarsz majd enni. Ilyen vajpuha kenyeret még biztosan nem ettél!
Hokkaido kenyér | gizi-receptjei.blogspot.com
Tangzhong hozzávalói:2 dkg liszt 1 dl tejA hideg tejjel keverjük simára a lisztet, majd állandó keverés mellett, főzzük olyan sűrűre mintha puding lenne.Ezután hűtsük ki teljesen, mielőtt felhasználnánk.Tipp:Az elkészült Tangzhong-ot pl. jól zárható dobozba 2-3 napig a hűtőben tárolhatjuk mielőtt felhasználnánk kenyér, vagy kalács sütésnél. Felhasználás előtt, szobahőmérsékleten hagyjuk felmelegedni.A Tangzhong egy régi ázsiai módszer "tésztadoktornak" is nevezik, de akár vizes rántásnak is hívják. Nagyon puha állaga lesz tőle a kenyérnek, és a kalácsnak. A kalács sokkal foszlósabb lesz. Eredetileg liszt és víz keveréke, de a víz helyett tejjel is készülhet.Hozzávalók a Hokkaido kenyérhez:(Én 25x10x7 cm-es teflonos sütőformában sütöttem.)
  • 30 dkg liszt (Nagyi titka búzaliszt)
  • 1,5 dl langyos tej
  • 1 tk cukor
  • 2 dkg friss élesztő (v. 7 gramm szárított)
  • 1 tk só
  • 1 db tojás (nagy)
  • 2,5 dkg puha vaj
  • Tangzhong kihűtve
  • 1 kisebb tojás a lekenéshez
A langyos, cukros tejbe morzsoljuk bele az élesztőt, majd pár perc alatt futtassuk fel.A keverőtálba tegyük bele a felfuttatott élesztőt, a kissé felvert tojás, szitáljuk rá a sóval összekevert lisztet, majd adjuk hozzá a teljesen kihűlt Tangzhongot is.Ezután a robotgép dagasztó karjával, közepes fordulaton kb. 5 percig dagasszuk a tésztát.
Ezután csipkedjük hozzá a puha vajat, és dagasszuk tovább pár percig, hogy szép sima állagú tésztát kapjunk. Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk a tésztát. A kelesztőtálat vékonyan kenjük ki olajjal, helyezzük bele a megdagasztott tésztát, majd meleg helyen egy óra alatt kelesszük a duplájára.A megkelt tésztát borítsuk ki enyhén lisztezett felületre, majd osszuk el 4 részre.Ezután egyesével nyújtsuk ki a tésztát olyan szélesre mint amekkora a forma amiben majd sütjük, és kb. 20 cm hosszúra.Ezután tekerjük fel, majd helyezzük bele az előzőleg kivajazott, és lisztezett sütőformába. (a formát pl. sütőpapírral is kibélelhetjük, majd a papírt kenjük meg vékonyan puha vajjal)Amikor mind a négy tésztát a formába helyeztük, takarjuk le konyharuhával, és 30 perc alatt kelesszük újra, majd kenjük le felvert egész tojással.Helyezzük be előmelegített sütőbe, 40-45 perc alatt süssük szép aranybarnára. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.A tésztája a Tangzhong-nak köszönhetően légiesen könnyű, és nagyon finom. Több napig friss és olyan puha marad, mintha akkor sütöttük volna. Forrás: gizi-receptjei.blogspot.com/

Címkék: recept.

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu