Békés Megye: Irány a konyha! (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Csorvás Békés Megye klub. közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 74 db
  • Videók - 160 db
  • Blogbejegyzések - 1242 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 275 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Csorvás Békés Megye klub. vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csorvás Békés Megye klub. közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 74 db
  • Videók - 160 db
  • Blogbejegyzések - 1242 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 275 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Csorvás Békés Megye klub. vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csorvás Békés Megye klub. közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 74 db
  • Videók - 160 db
  • Blogbejegyzések - 1242 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 275 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Csorvás Békés Megye klub. vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csorvás Békés Megye klub. közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 74 db
  • Videók - 160 db
  • Blogbejegyzések - 1242 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 275 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Csorvás Békés Megye klub. vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Irány a konyha!

Ezt a témát szilasi ilona indította 10 éve

Irány a konyha és süssünk,főzzünk valamit.
Ezt a fórumot azért indítottam el,hogy ha valakinek van jó receptjei vagy talált egy jó receptet a neten és szeretné klub társaival megosztani,itt megteheti.

Hozzászólások eddig: 162

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

szilasi ilona üzente 8 hónapja

szilasi ilona üzente 1 éve

Békésben csak kevesen ismerik ezt az Erdélyből származó ételt

Zakuszta

https://oroscafe.hu/2023/10/15/oroshazi-hirek-bekesben-csak-kevesen-ismerik-ezt-az-erdelybol-szarmazo-etelt/

176146_da09d5e7109c_s

231011_Zakuszka-recept_NK-4-1024x682.jpg

Válasz

szilasi ilona üzente 1 éve

Áfonyás morzsasüti.

Hozzávaló ( 4 személyre ):

A tésztához:
- o,5 kg áfonya,
- 1 evőkanál citromlé,
- 1 teáskanál citrom hús,
- 2 evőkanál liszt,
- 5 dkg cukor,
- 1 teáskanál őrölt fahéj.

- A feltéthez:
- 10 dkg liszt,
- 5 dkg cukor,
- 5 dkg barna cukor,
- 1 csipet só,
- 5 dkg vaj,
10 dkg zabpehely,
- 10 dkg szeletelt mandula.

Elkészítés:

Óvatosan forgassuk össze az áfonyát a citromlével,a citrom hússal,5 dkg cukorral,2 evőkanál lisztel és az őrölt fahéjjal.Az így elkészült masszát tegyük egy tepsibe.Egy robotgép segítségével vegyítsük össze 10 dkg liszttel,5 dkg fehér és barna cukorral és egy csipet sóval.Adjuk hozzá a kockákra vágott vajat és keverjük addig,amíg a vajdarabok babszem méretűvé lesznek.Tegyük át egy tálba,adjik hozzá a zabpelyhet és a mandula felét,majd kézzel gyúrjuk össze és terítsük el egyenletesen az áfonyás alapon.Szórjuk be a maradék mandulával és 180 Celsius sütőben süssük 40 perc alatt készre.

Forrás:

Sajnos nem tudom,hogy meik szórólabpan találtam ezt a receptet,de a hátuljára ez volt írva
( Az akció 2016.06.30. és 07. 31. között érvényes amíg a készlet tart.

175737_7742034b44da_s

Lencse krém leves..jpg

Válasz

szilasi ilona üzente 1 éve

Mézes puszedli recept.

Hozzávalók:

- 45 dkg sima finom liszt (átszitálva )
- 25 dkg porcukor ( átszitálva )
- 3 egész tojás
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 15 dkg langyos méz
-Fűszerek ( például; ánizs,fahéj,szegfűszeg )
Ízlés szerint.

Elkészítés:

Ebből a száraz anyagokat külön összekeverjük,s utána tesszük hozzá a mézet és tojást.A begyúrt tésztát pihentetjük 12- 24 órán át lezárt zacskóban vagy kelesztőládában.Utána jól átgyúrjuk, 5-6 mm vastagságra kinyújtjuk és kiszaggatjuk.A tepsibe 180 Celsius fok körüli hőmérsékleten megsütjük,nagyon hamar, 5-6 perc alatt.Ha nagyon keményre sikerülne,egy zárható fémdobozban szeletekre vágott almával együtt eltesszük, 1-2 nap múlva megpuhul.

Forrás: Konyha sziget 2018/Tél 6. évfolyam.

175729_eeddda0c6b7a_s

Ananászos csirke mall..jpg

Válasz

szilasi ilona üzente 1 éve

Pácolt oldalas,barackos salátával.

Hozzávalók:( 4 személyre ); 800 g sertésoldalas, 1-2 evőkanál barna cukor, 1 evőkanál mustár, 330 ml sör, 2-3 db babérlevél, 4-5 db egész fekete bors, só 1 fej lila hagyma, 1 evőkanál balzsamecet, 4 db őszibarack, 2 evőkanál vaj, 150 g konyhakész rukkola vagy madársaláta, 150 g konyhakész fejes saláta, 100 g feta sajt, 4 evőkanál olívaolaj, 2 teáskanál citromlé.

1; Az oldalast mossuk meg,töröljük szárazra,majd a csontok mentén daraboljuk fel.Keverjük simára a barna cukrot,a mustárt és a sört,majd ezután adjuk hozzá a babérleveleket,valamint az egész fekete borsot.Forgassuk az így kapott pácba az oldalasdarabokat,és rakjuk a hűtőbe 2-3 órára,de még jobb ha egész éjszakára.

2; Tegyük egy nagy serpenyőbe az oldalasdarabokat a páccal együtt,és közepes lángon,lefedve pároljuk puhára.Végül sózzuk meg.

3; A meghámozott lila hagymát vágjuk fel vékony cikkekre,és locsoljuk meg a balzsamecettel.A meghámozott barackokat szeljük félbe,cikkezzük fel,majd pirítsuk meg a felforrósított vajon.

4; Halmozzuk tányérokra a megmosott salátaleveleket,a pirított barackot és a balzsamos hagymát.Morzsoljuk rá a fetát,locsoljuk meg olívaolajjal,valamint a citromlével,végül rendezzük el rajta az oldalasdarabokat.A salátát csak tálalás előtt közvetlenül állítsuk össze,hogy ne essen össze!


Forrás:Legyél Takarékos ingyenes újság.

175381_7a1011b1c057_s

Pácolt oldalas,barackos salátával..jpg

175382_ce2b8192d27f_s

Legyél takarékos.jpg

Válasz

szilasi ilona üzente 1 éve

Tejfölös cseresznyésleves - villámgyorsan.

Hozzávalók: ( 4 személyre).
A leveshez: 50 dkg magozott cseresznye,1 rúd fahéj, 1 teáskanál szegfűszeg, 2 szelet citrom, 9 dkg cukor, 1 csipet só.

A habaráshoz: 2 dl tejföl,2 evőkanál liszt.

1; A tejfölös hideg cseresznyeleves elkészítéséhez egy lábosba öntjük a kimagozott cseresznyét,.hozzáadjuk a leves többi hozzávalóját,és felöntjük annyi vízzel,amennyi bőven ellepi.Felforraljuk.

2; A habaráshoz a lisztet kikeverjük a tejföllel,majd adunk hozzá 1-2 merőkanállal a forró cseresznyeléből,csomómentesre keverjük,majd behabarjuk vele a levest.

Forrás:Legyél takarékos ingyenes újság.

175300_616c04562496_s

Tejfölös cseresznyésleves-villám gyorsan..jpg

175301_c3aeeee3e9d5_s

Legyél takarékos.jpg

Válasz

szilasi ilona üzente 1 éve

Áfonyás-epres kekszjégkrém.

Hozzávalók: 25 dkg mascarpone,2 csomag vaníliás pudingpor,1 dl tej,3 dl habtejszín,1 zacskó négyzet alakú keksz,10 dkg áfonya,10 dkg eper,10 dkg fehér csokoládé.

1; A nyári gyümölcsös,kekszjégkrém elkészítéséhez előbb a mascarponét elkeverjük a vaníliás pudingporral és a tejjel,majd a habtejszínt keményre verjük,és hozzákeverjük a krémhez.
2; A sütőforma aljára kekszet teszünk,rákenjük a krém egy részét,megszórjuk az áfonyával és az eperrel,erre újból rétegezzük a kekszet,a krémet,a gyümölcsöt,majd még egy réteget készítünk.A tetejére krém és gyümölcs kerül,majd minimum 4-5 órára a fagyasztóba tesszük.
3;A fehér csokoládét vízgőz felett vagy a mikrohullámú sütőben megolvasztjuk,és ezzel meglocsoljuk a kekszjégkrémet,mielőtt felvágjuk.

Forrás: Legyél Takarékos! című ingyenes újság.

175287_d8fc629a5fc6_s

Áfonyás-epres kekszjégkrém..jpg

175288_cced03b76193_s

Legyél takarékos.jpg

Válasz

szilasi ilona üzente 1 éve

Rácponty

Rácponty

Hozzávalók:

4 főre

2 kg ponty
1 kg burgonya
2 fej vöröshagyma
5db paradicsom
5 db paprika
10 dkg szalonna
1 fej fokhagyma
1 nagy pohár tejföl

bors
őrölt pirospaprika (1 teáskanál)
olaj

A ponty előkészítése:
A halat megtisztítjuk, eltávolítjuk pikkelyeit. Egészben hagyjuk/ fejét és farkát nem vágjuk le/. Hasát felvágjuk és kiszedjük belsőségeit, fejéből is mindent eltávolítunk, valamint a farka végét levágjuk. Ezt követően bő vízzel kiöblítjük. Mindkét oldalát nagyon sűrűn irdaljuk, enyhén sózzuk.

Elkészítés
A burgonyát meghámozzuk és félkészre főzzük. Ha elkészült felkarikázzuk a paprikával, a paradicsommal és a vöröshagymával együtt. Egy kiolajozott tepsibe rétegezzük először a burgonyát, rá a paprikát, a paradicsomot és a hagymát, majd sózzuk borsozzuk. Ráhelyezzük az előkészített pontyot, azt is ízesítjük sóval, borssal. Ízlés szerint szalonnacsíkokat is helyezünk a halra. Végül a fokhagymával, sóval, pirospaprikával elkevert tejfölt rákanalazzuk. Betesszük a 180°-ra előmelegített sütőbe és lefedve kb. 20-25 percig sütjük. Ezt követően fedő nélkül sütjük tovább még 20 percig, ezalatt szépen megpirul.

Forrás:

https://gasztroangyal.hu/receptek/racponty/

Válasz

szilasi ilona üzente 1 éve

Lecsós Pontyszelet.

Hozzávalók:4 adaghoz.

80 dkg irdalt,sózott pontyfilé,
12 dkg füstölt szalonna apró kockákra vágva,
3 fej vöröshagyma,
6 db TV paprika,
4 db kápia paprika,
2 db zöld paprika,
6 db közepes paradicsom,
2 teáskanál fűszerpaprika,
só,olaj.

Elkészítés:
A szalonna zsírját kipirítjuk,erre tesszük a hagymát és aranysárgára sütjük,majd hozzáadjuk az apróra vágott paprikát,5 percig pároljuk,sózzuk,meghintjük a fűszerpaprikával,hozzáadjuk a felaprított paradicsomot,összeforraljuk.
Felhevítjük az olajat egy serpenyőben,a pontyszeleteket a bőrös oldalukon kezdve ropogós aranybarnára sütjük,majd megfordítjuk,még picit pirítjuk,majd a lángról levéve egy percig a serpenyőben pihentetjük.A korábban elkészített lecsóval tálaljuk.

Forrás: CBA Magazin.

174975_6582d9800484_s

Lecsós pontyszelet..jpg

Válasz

szilasi ilona üzente 1 éve

Töltött paprika – pontyból

Hozzávalók:

•80 dkg pontyfilé
•4 dl csirke alaplé
•4 db kápia paprika
•20 dkg paradicsom konzerv
•6-7 levél friss bazsalikom levél
•1 db vöröshagyma
•2 gerezd fokhagyma
•20 dkg rizs
•1 dl étolaj
•1 kávéskanál pirospaprika
•Só, bors, cukor

A pontyfilét daráljuk le, sózzuk, hűtőszekrényben 2-3 órát hagyjuk állni. A paprikákat pirítsuk meg nyílt láng felett, tegyük egy tálba, fóliázzuk le. Amikor a héjuk felpuhult a gőzben, kaparjuk le egy késsel a paprikahúsról, majd öblítsük le vízzel és vágjuk hosszában félbe. Az alaplé felében megpároljuk a rizst. A töltelékhez vágjuk apró kockára a vöröshagymát, pirítsuk aranysárgára, erre tegyük a darált pontyhúst, amit szintén lepirítunk. Fűszerezzük, ízesítsük pirospaprikával, őrölt borssal, majd adjuk hozzá a rizst, keverjük össze.

Töltsük bele az előkészített paprikákba, tegyük kiolajozott tepsibe. Húsz perc alatt, 160-fokos sütőben süssük készre, majd készítsük el hozzá a paradicsommártást. Ehhez szeleteljük fel a fokhagymát, pirítsuk meg kevés olajon, tegyük rá a paradicsomot és kevés alaplevet, főzzük össze, majd bazsalikommal, sóval, borssal, kevés cukorral ízesítsük. A paprikákat helyezzük egy tálra és tálaljuk a paradicsomszósszal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Forrás:

https://agroforum.hu/blog/termofoldtol-az-asztalig/toltott-paprika-pontybol/

174962_feb3d5c74062_s

toltott_paprika_halbol-1600x1200.jpg

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu