Szeretettel köszöntelek a Csorvás Békés Megye klub. közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
szilasi ilona
Csorvás Békés Megye klub. vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csorvás Békés Megye klub. közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
szilasi ilona
Csorvás Békés Megye klub. vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csorvás Békés Megye klub. közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
szilasi ilona
Csorvás Békés Megye klub. vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csorvás Békés Megye klub. közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
szilasi ilona
Csorvás Békés Megye klub. vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Egy békéscsabai lángossütő lett a leadott szavazatok alapján a legjobb idén a Lángos Voks elnevezésű viadalon, azon, ahol tavaly a második helyen végzett. Ezúttal egy tihanyi kollégájával versengett az elsőségért. A megmérettetés a vendégek között újra és újra témával szolgált még a minap, a verseny végét követően is – miközben sorra kérték a lángosokat, a csípős erdőmestertől kezdve egészen a hagyományosnak tekinthető sajtos-tejfölösig.
Szpisják György, a büfé tulajdonosa emlékeztetett: tavaly egészen a verseny utolsó szakaszáig vezettek, aztán egy dunaharaszti lángossütő beelőzte őket. Ez akkor igencsak letaglózta, csalódásként élte meg a második helyet. Most fordított volt a helyzet: szinte végig a második helyen álltak, és az augusztus 20-ai zárás előtt egy nappal, pénteken vették át a vezetést. Az előnyt pedig sikerült megtartani, összességében több mint nyolcszáz vokssal zártak.
– Ez volt a stratégia. Végig ott lenni az elsők között, és csak a legvégén átvenni a vezetést – mondta, hozzátéve, idén egyébként nem is akart indulni. Azonban a tavaly benevezett büfék automatikusan részt vettek a versenyen, így a békéscsabai lángossütő is, és mire Szpisják György feleszmélt, már kaptak jó pár szavazatot. Innen nem volt megállás. Noha nem olyan intenzitással, mint tavaly, de reklámozták magukat, voksolásra buzdították a vendégeket.
– Úgy kell készíteni a lángost, mintha saját magunknak csinálnánk – osztotta meg a jó lángos titkát, hozzátéve, csak olyan kerülhet ki az ablakon, amit ők is szívesen elfogyasztanának. Elárulta: mindig friss alapanyagokból kell dolgozni – az olajt rendre cserélni kell, a tészta is csak egy-két órára lehet elég, utána újat kell készíteni –, illetve a feltétekkel sem szabad spórolni, jól meg kell pakolni a lángost. Emellett a higiéniára is kiemelt figyelmet kell fordítani, és nem csak az ellenőrzések miatt.
- Nem keltem fel más emberként a győzelmet követően, igaz, bevallom őszintén, most nem is figyeltem annyira, hogy mi lett a végeredmény, mint tavaly – ecsetelte. Szpisják György hangsúlyozta, ezt követően is megpróbálnak minden vevői igényt kielégíteni, csakúgy, mint eddig.
Jelenleg több mint harmincféle lángost forgalmaznak, a hagyományostól egészen a különlegességekig. Hogy mennyi fogy egy nap, arról mosolyogva annyit mondott, szakmai titok, de hozzátette, hogy sok helyről már kimondottan azért fordulnak be a Szerdahelyi utcába, hogy egy jó lángost egyenek. Háromnaponta elfogy vagy huszonöt liter olaj, vagy húsz doboznyi tejföl, emellett rengeteg sajt. Nevetve tette hozzá, a rengeteg ebben az esetben egy mértékegység.
Szpisják György nem rejtette véka alá, hogy voltak olyan fanyalgók, akik már azzal érkeztek hozzá a győzelmet követően, hogy nem is ő forgalmazza, készíti a legjobb lángost – erre az volt a válasza, hogy csak az nyerhet, aki el is indul a versenyen. Hangsúlyozta egyébként, hogy nem zárkózik el semmitől, és szívesen megmérettetné magát egy teljesen objektív, szakmai viadalon is.
Forrás: http://www.beol.hu/bekes/kozelet/iden-a-bekescsabai-langossuto-lett-a-legjobb-680464
|
|
szilasi ilona 2 hete új blogbejegyzést írt: Kutatásaiért hálás a világ.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!