Békés Megye: EZEK A VEGETÁRIÁNUS KONYHA LEGFONTOSABB ELEMEI

Szeretettel köszöntelek a Csorvás Békés Megye klub. közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 74 db
  • Videók - 160 db
  • Blogbejegyzések - 1231 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 273 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Csorvás Békés Megye klub. vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csorvás Békés Megye klub. közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 74 db
  • Videók - 160 db
  • Blogbejegyzések - 1231 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 273 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Csorvás Békés Megye klub. vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csorvás Békés Megye klub. közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 74 db
  • Videók - 160 db
  • Blogbejegyzések - 1231 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 273 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Csorvás Békés Megye klub. vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csorvás Békés Megye klub. közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 74 db
  • Videók - 160 db
  • Blogbejegyzések - 1231 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 273 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Csorvás Békés Megye klub. vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

EZEK A VEGETÁRIÁNUS KONYHA LEGFONTOSABB ELEMEI

A vegetáriánus étkezés, ha okosan csináljuk, jó a testünknek, a környezetünknek és főleg az állatoknak, akiket nem fogyasztunk el. Összegyűjtöttük az alapanyagokat, amelyek segítenek, hogy ne érezzük úgy vegetáriánus étkezéseink során, hogy valami hiányzik…

Vegetáriánus alapanyagok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.comVegetáriánus alapanyagok
Csicseriborsó

Tápanyagtartalma, laktató hatása mellett kiválóan befolyásolhatjuk az ételek állagát csicseriborsó használatával. Pürésítve krémes, gondoljunk akár önmagában a csicseriborsókrémre, amit hummusz néven ismerünk, de sűríthetünk vele főzeléket vagy krémlevest is. Pirítva azonban roppanós, köretnek vagy fűszeresen elkészítve rágcsálnivalónak is kiváló.

Ecetek

Ne csak a hagyományos, minden háztartásban – már csak a takarítás miatt is – jelenlévő ecetre gondoljunk. Borecet, balzsamecet, almaecet, málnaecet és más izgalmas ízek nagyon fel tudnak dobni egy salátát, de meglepően jól jönnek főzés közben is és nem csak savanyú ételeknél. Mivel a nyálelválasztás a savanykás ízek hatására lendül be igazán, ennek köszönhetően pedig sokkal intenzívebben fogjuk érezni a többi ízt.

Olajos magvak minden mennyiségben

Ha egészséges desszertre vágyunk, akkor egyébként is jolly joker az aszalt gyümölcsök mellett bármiféle mag, ám ezeket nem csak önmagukban tudjuk fogyasztani. Tegyünk a salátánkra makadámdiót vagy szezámmagot, szórjuk meg krémlevesünket dióval, mandulával, mogyoróval, vagy készítsünk egy finom grillázst édességnek. Zöldségragukon isteni a dió, mogyoró, és a keleti tésztákról sem érdemes lehagyni ezeket a magokat. Ha környezetbarát, egészséges és finom szendvicskrémet szeretnénk, a mogyoró- és más magkrémek sós és édes változatai mennyeiek!

Paradicsomok

A sült, a nyers és az aszalt verziója is sokrétűen felhasználható a paradicsomnak a vegetáriánus konyhában, ráadásul ahogyan az eceteknél már szóbakerült, savanykás íze kiemeli a többi ízhatást. Zöldségraguknak nagyszerű alapanyagai, ugyanakkor szendvicskrémet, mártogatóst, salátaöntetet, tésztaszószt is számtalan módon készíthetünk velük.

Elő a hagymákkal!

Bármely hagyma típust választjuk is, mindenképp karakteres, jellegzetes ízvilágot csempészünk az ételeinkbe. Ha tehát attól félünk, hogy az állati alapanyagok elhagyásával minden étel ugyanolyan ízű lesz, szerezzünk be hagymákat. Egy-egy ételt is teljes mértékben megváltoztat, ha más hagymát használunk hozzá, például vöröshagyma mellett fokhagymát is vagy éppen medvehagymát, újhagymát, lilahagymát, snidlinget teszünk az ételbe. Pro-tipp: Ha még nem ismerted, a hagymalekvárt is érdemes kipróbálnod!

 

Forréás: Proaktivdirekt

Címkék: konyha.

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu