Szeretettel köszöntelek a Csorvás Békés Megye klub. közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
szilasi ilona
Csorvás Békés Megye klub. vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csorvás Békés Megye klub. közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
szilasi ilona
Csorvás Békés Megye klub. vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csorvás Békés Megye klub. közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
szilasi ilona
Csorvás Békés Megye klub. vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csorvás Békés Megye klub. közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
szilasi ilona
Csorvás Békés Megye klub. vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A vegetáriánus étkezés, ha okosan csináljuk, jó a testünknek, a környezetünknek és főleg az állatoknak, akiket nem fogyasztunk el. Összegyűjtöttük az alapanyagokat, amelyek segítenek, hogy ne érezzük úgy vegetáriánus étkezéseink során, hogy valami hiányzik…
Tápanyagtartalma, laktató hatása mellett kiválóan befolyásolhatjuk az ételek állagát csicseriborsó használatával. Pürésítve krémes, gondoljunk akár önmagában a csicseriborsókrémre, amit hummusz néven ismerünk, de sűríthetünk vele főzeléket vagy krémlevest is. Pirítva azonban roppanós, köretnek vagy fűszeresen elkészítve rágcsálnivalónak is kiváló.
EcetekNe csak a hagyományos, minden háztartásban – már csak a takarítás miatt is – jelenlévő ecetre gondoljunk. Borecet, balzsamecet, almaecet, málnaecet és más izgalmas ízek nagyon fel tudnak dobni egy salátát, de meglepően jól jönnek főzés közben is és nem csak savanyú ételeknél. Mivel a nyálelválasztás a savanykás ízek hatására lendül be igazán, ennek köszönhetően pedig sokkal intenzívebben fogjuk érezni a többi ízt.
Olajos magvak minden mennyiségbenHa egészséges desszertre vágyunk, akkor egyébként is jolly joker az aszalt gyümölcsök mellett bármiféle mag, ám ezeket nem csak önmagukban tudjuk fogyasztani. Tegyünk a salátánkra makadámdiót vagy szezámmagot, szórjuk meg krémlevesünket dióval, mandulával, mogyoróval, vagy készítsünk egy finom grillázst édességnek. Zöldségragukon isteni a dió, mogyoró, és a keleti tésztákról sem érdemes lehagyni ezeket a magokat. Ha környezetbarát, egészséges és finom szendvicskrémet szeretnénk, a mogyoró- és más magkrémek sós és édes változatai mennyeiek!
ParadicsomokA sült, a nyers és az aszalt verziója is sokrétűen felhasználható a paradicsomnak a vegetáriánus konyhában, ráadásul ahogyan az eceteknél már szóbakerült, savanykás íze kiemeli a többi ízhatást. Zöldségraguknak nagyszerű alapanyagai, ugyanakkor szendvicskrémet, mártogatóst, salátaöntetet, tésztaszószt is számtalan módon készíthetünk velük.
Elő a hagymákkal!Bármely hagyma típust választjuk is, mindenképp karakteres, jellegzetes ízvilágot csempészünk az ételeinkbe. Ha tehát attól félünk, hogy az állati alapanyagok elhagyásával minden étel ugyanolyan ízű lesz, szerezzünk be hagymákat. Egy-egy ételt is teljes mértékben megváltoztat, ha más hagymát használunk hozzá, például vöröshagyma mellett fokhagymát is vagy éppen medvehagymát, újhagymát, lilahagymát, snidlinget teszünk az ételbe. Pro-tipp: Ha még nem ismerted, a hagymalekvárt is érdemes kipróbálnod!
Forréás: Proaktivdirekt
|
|
szilasi ilona írta 2 hete a(z) Társalgó. fórumtémában:
Veszíts el egy könyvet. https://konyvtarak.hu/veszits-el-...
szilasi ilona 2 hete új blogbejegyzést írt: Bizonytalanná vált.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
ELŐ A SÖRÉLESZTŐVEL A KONYHÁBAN!
Ezért szórj lisztet a mosogatóba..
Fokhagyma praktikák.
Almaszeletek a sütő olajban.