Szeretettel köszöntelek a Csorvás Békés Megye klub. közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
szilasi ilona
Csorvás Békés Megye klub. vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csorvás Békés Megye klub. közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
szilasi ilona
Csorvás Békés Megye klub. vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csorvás Békés Megye klub. közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
szilasi ilona
Csorvás Békés Megye klub. vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csorvás Békés Megye klub. közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
szilasi ilona
Csorvás Békés Megye klub. vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Mutatok pár ötletet, hogy ne a kukában vagy a kutya szájában végezze a húsvéti sonka.
Ananászos sonkasalátaHozzávalók:
ananász (lehet konzerv is, de a friss jobb)
2 savanykás alma
20 dkg főtt sovány sonka
1 fejes saláta
1 citrom leve
4 ek.tormás majonéz
1/2 dl tejszín vagy tejföl esetleg natúr joghurt
1/2 cs. kapor
sóElkészítés:
A kockára vágott ananászt és almát meglocsolod a citromlével. A sonkát és a salátát vékony csíkokra vágod. Elkészíted a mártást: a tormás majonézt elkevered a tejszínnel, citromlével, sóval és kaporral. Egy nagy tálba óvatosan összekevered a sali hozzávalóit és azonnal tálalod.
Tanács: Ha egészben hagysz néhány salátalevelet, tálaláskor felhasználhatod.
Sonkasaláta – 10 perc alattforrás: clubregatta.hu
Hozzávalók:
30 dkg főtt füstölt sonka
5-6 karika házikolbász
4-5 főtt tojás
2 dl tejföl
3-4 szem retek
1 közepes fej lilahagyma
só
bors
ínyenceknek pici piros arany
Elkészítése:
Főzd meg a tojásokat. A sonkát, a kolbászt, a retket, a tojásfehérjét és a lilahagymát vágd apró kockákra. A tojások sárgáját nyomkodd szét és a tejföllel keverd simára.
Fűszerezd, majd öntsd a sonkás keverékre. Hűtőben picit hagyd állni, hogy jól összeérjenek az ízek.
Sonkás piteHozzávalók:
1 tasak mirelit leveles tészta (nem kellett az egész csomag)
1 kisebb cukkini
4 szelet sonka
4 szelet füstölt szárított sonka
1/4 konzerv vörösbab
3 tojás
kevés tej
2 ek. tejföl
só, bors, fokhagymaA felolvasztott leveles tésztából egy kerek lapot nyújtottam, úgy, hogy a sütőforma oldalára is föl lehessen tapasztani. A tésztát 2-es fokozaton kb. 10 percig elősütöttem. Ha van otthon szárazbab érdemes rátenni, hogy a tészta ne jöjjön föl sülés közben. Ezalatt elkevertem a tojásokat a tejföllel meg a tejjel és felaprítottam a cukkinit meg a sonkákat. A megsült tésztára először rászórtam a cukkinit, aztán ráraktam a sonkákat és a babot is és végül nyakonöntöttem a tojásos szósszal. A sütőbe téve még 10 percig sütöttem 3-as fokozaton, amíg a tojás szép rezgős nem lett és a cukkini meg nem puhult. Melegen és hidegen is nagyon finom.
Sonkás muffin
Hozzávalók:
- 100 g főtt sonka
- 140 g csemegekukorica
- 200 g (zabpehely, teljes kiőrlésű) liszt
- 1 tk. szódabikarbóna
- 3 db tojás
- 200 ml tej
- 0.5 tk. Himalája só
- bors ízlés szerint (őrölt)
- 150 g sajt (reszelt)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- oregánó ízlés szerint
- bazsalikom ízlés szerint
Elkészítés:
- A konzerv kukorica levét leszűrjük, a sonkát vékony csíkokra vágjuk.
- A lisztet a szódabikarbónával elvegyítjük, keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a tojást, tejet, sót, borsot, belereszeljük a hagymát. Keverőgéppel alacsony, majd magas fokozaton eldolgozzuk.
- A sajtot, sonkát, kukoricát, és a fűszereket hozzáadjuk.
- Muffin sütőbe kanalazzuk (muffin papírral béleljük) és sütőben megsütjük.
- Ha kisült, 10 percig pihentetjük a muffin formában.
Forrás:Andi
|
|
szilasi ilona 2 hete új blogbejegyzést írt: Kutatásaiért hálás a világ.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Szilva,de nem pálinka!
Petőfi éhesen túrós tésztáról álmodozott
Szőlő:a gazdag ősz ajándéka.
Anyák napi kényeztetés.