Szeretettel köszöntelek a Csorvás Békés Megye klub. közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
szilasi ilona
Csorvás Békés Megye klub. vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csorvás Békés Megye klub. közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
szilasi ilona
Csorvás Békés Megye klub. vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csorvás Békés Megye klub. közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
szilasi ilona
Csorvás Békés Megye klub. vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Csorvás Békés Megye klub. közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
szilasi ilona
Csorvás Békés Megye klub. vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Elismert, aranyérmes séfekkel főzött együtt és gyakorolta a szakmát az olaszországi Gradoban Gyenge Edit szakács oktató és Béres Enikő pincér oktató, az orosházi Tisza Kálmán iskola két pedagógusa.
A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség, Marco Polo G.E.I.E.–vel együttműködve Erasmus+ uniós pályázat keretében olaszországi mobilitási programot szervezett gyakorlati szakoktatók továbbképzésének megvalósítására. A program célja az volt, hogy a duális képzésben oktatók nemzetközi körülmények között szerezzenek szakmai gyakorlatot, hogy ezáltal magasabb színvonalú oktatást biztosítsanak a diákoknak.
A Gyulai Szakképzési Centrum Tisza Kálmán Szakképző Iskolája és Kollégiuma két oktatója a pályázat nyerteseiként április 10-16-a között vett részt a képzésben.
– Óriási lehetőség volt számunkra ez a szakmai tanulmányi út, hiszen egészen komplex ismereteket szereztünk az olasz gasztronómia világáról, a receptek összeállításától az ételek tálalásáig. Lehetőségünk volt megnézni egy olasz húsüzemet, a Pittaro borpincészetet, és ha már bor, akkor mellé a Consorzio Montasio – Montasio Társulást, ahol különböző sajtokat állítanak elő – számolt be a tanulmányi útról Béres Enikő.
Igazi nagymenőktől tanultak: Alessandro Arena, Gyenge Edit, Béres Enikő és Sergio Mian. (Fotó: iskola)
– Olyan olasz vendéglátó üzleteket is megnézhettünk, ahol a legmodernebb felszereltségű berendezésekkel dolgoznak. Mindeközben ízelítőt kaptunk a környék jellegzetes ízvilágú ételeiből és italaiból. Hatalmas élmény volt számunkra, hogy kipróbálhattuk magunkat egy elismert olasz séf, Sergio Mian mellett, aki Monte Carloban aranyérmes lett a Grand Cordon D’Or de la Cuisine Francaise főzőversenyen. Mian séf célja elsősorban a tudás átadása, és a tradicionális friuli konyha népszerűsítése. Gyakorlati feladataink közé tartozott egy étel elkészítése, amihez saját magunknak kellett felkutatni a környéken a legjobb alapanyagokat. Segítő tolmácsként és oktatóként mindvégig mellettünk volt Alessandro Arena, Magyarországon élő olasz séf – fogalmazott a Tisza Kálmán iskola pincér oktatója.
A mobilitásban résztvevő oktatók saját, küldő iskolájukban előadást tartanak az út szakmai tapasztalatairól. A cél a korábban megszerzett ismeretek felújítása és olyan új információkkal való kiegészítése, mely segít megismerni az új eszközöket, technológiákat és nemzetközi trendeket. A résztvevők Europass mobilitási igazolványt kaptak a továbbképzésről.
Forrás: http://oroscafe.hu/2016/04/27/olasz-konyhaban-az-oroshazi-tiszas-tanarok/cikk/marthatimi
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!