Békés Megye: Olasz konyhában az orosházi tiszás tanárok

Szeretettel köszöntelek a Csorvás Békés Megye klub. közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 74 db
  • Videók - 160 db
  • Blogbejegyzések - 1231 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 273 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Csorvás Békés Megye klub. vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csorvás Békés Megye klub. közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 74 db
  • Videók - 160 db
  • Blogbejegyzések - 1231 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 273 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Csorvás Békés Megye klub. vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csorvás Békés Megye klub. közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 74 db
  • Videók - 160 db
  • Blogbejegyzések - 1231 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 273 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Csorvás Békés Megye klub. vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csorvás Békés Megye klub. közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 74 db
  • Videók - 160 db
  • Blogbejegyzések - 1231 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 273 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Csorvás Békés Megye klub. vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Olasz konyhában az orosházi tiszás tanárok

 

Elismert, aranyérmes séfekkel főzött együtt és gyakorolta a szakmát az olaszországi Gradoban Gyenge Edit szakács oktató és Béres Enikő pincér oktató, az orosházi Tisza Kálmán iskola két pedagógusa.

 

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség, Marco Polo G.E.I.E.–vel együttműködve Erasmus+ uniós pályázat keretében olaszországi mobilitási programot szervezett gyakorlati szakoktatók továbbképzésének megvalósítására.  A program célja az volt, hogy a duális képzésben oktatók nemzetközi körülmények között szerezzenek szakmai gyakorlatot, hogy ezáltal magasabb színvonalú oktatást biztosítsanak a diákoknak.

A Gyulai Szakképzési Centrum Tisza Kálmán Szakképző Iskolája és Kollégiuma két oktatója a pályázat nyerteseiként április 10-16-a között vett részt a képzésben.
– Óriási lehetőség volt számunkra ez a szakmai tanulmányi út, hiszen egészen komplex ismereteket szereztünk az olasz gasztronómia világáról, a receptek összeállításától az ételek tálalásáig. Lehetőségünk volt megnézni egy olasz húsüzemet, a Pittaro borpincészetet, és ha már bor, akkor mellé a Consorzio Montasio – Montasio Társulást, ahol különböző sajtokat állítanak elő – számolt be a tanulmányi útról Béres Enikő.

Igazi nagymenőktől tanultak: Alessandro Arena, Gyenge Edit, Béres Enikő és Sergio Mian. (Fotó: iskola)

Igazi nagymenőktől tanultak: Alessandro Arena, Gyenge Edit, Béres Enikő és Sergio Mian. (Fotó: iskola)

– Olyan olasz vendéglátó üzleteket is megnézhettünk, ahol a legmodernebb felszereltségű berendezésekkel dolgoznak. Mindeközben ízelítőt kaptunk a környék jellegzetes ízvilágú ételeiből és italaiból. Hatalmas élmény volt számunkra, hogy kipróbálhattuk magunkat egy elismert olasz séf, Sergio Mian mellett, aki Monte Carloban aranyérmes lett a Grand Cordon D’Or de la Cuisine Francaise főzőversenyen. Mian séf célja elsősorban a tudás átadása, és a tradicionális friuli konyha népszerűsítése. Gyakorlati feladataink közé tartozott egy étel elkészítése, amihez saját magunknak kellett felkutatni a környéken a legjobb alapanyagokat. Segítő tolmácsként és oktatóként mindvégig mellettünk volt Alessandro Arena, Magyarországon élő olasz séf – fogalmazott a Tisza Kálmán iskola pincér oktatója.

A mobilitásban résztvevő oktatók saját, küldő iskolájukban előadást tartanak az út szakmai tapasztalatairól. A cél a korábban megszerzett ismeretek felújítása és olyan új információkkal való kiegészítése, mely segít megismerni az új eszközöket, technológiákat és nemzetközi trendeket. A résztvevők Europass mobilitási igazolványt kaptak a továbbképzésről.

Forrás: http://oroscafe.hu/2016/04/27/olasz-konyhaban-az-oroshazi-tiszas-tanarok/cikk/marthatimi

 

 

Címkék: szakács tisza kálmán iskola

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

szilasi ilona 3 hete új képet töltött fel:

Kellemes_husveti_unnepeket_2190430_5200_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu