7 üde húsvéti dekorációs tippamitől nagyot néznek a vendégeidIdén légy kreatív! A húsvét idén sem telhet el unalmasan, alkoss pillanatokat alatt. Mutatom hogyan tudsz meglévő alapanyagokból húsvéti, tavaszi dekorációt készíteni, mint egy profi. Ezzel szerezz örömet a családnak és saját magadnak is.AjtódíszKeresd elő a sok mindent megélt plüss nyuladat, elromlott esernyőt, locsolókannát, gumicsizmát, stb és készíts belőle pár pillanat alatt, húsvéti ajtódíszt.Asztali díszDíszítsd fel úgy az ünnepi asztalt, mint a profi dekoratőrök: figyelj az összhangra, az egyensúlyra, és válassz egymáshoz passzoló színeket! Kis kreativitással a legkülönbözőbb tárgyakat használhatod fel vázaként. Többek között egy befőttesüveg, konzervdoboz, borosüveg, Andiós szőlőmagolajos üveg is remekül megfelel a váza szerepére. Akár ragaszthatsz az üvegekre húsvéti szalvétát, vagy csipkemintát, picike plüss nyuszit. Sőt, egy leselejtezett függönydarabból is kivághatsz egy szalagot, amit rákötözöl. Vagy csipke mintás papír tortaalátét is rákötözhetsz. Amennyire egyszerű, annyira látványos.Egy régi kosár, tortatál – ha szereted a modern vidékies stílust….Egy régi kosarat, tortatálat, egyszerűen asztaldísszé tehetsz: csak béleld ki szalmával vagy raffiával, mintha egy fészek lenne. Halványsárga krepp papírból is kivághatsz vékony kis csíkokat, ez lesz a szénának álcázott fészek. Helyezz el a közepén egy kisebb cserepes virágot, nyuszibabát, majd azt rakd körbe tojásokkal. Saját készítésű ajándék a locsolóknak Hozzávalók: aszalt gyümölcsök vagy cukorka, befőttes üveg vagy műanyag flakon, muffin papír, szalag, masni, nyuszifül, filctoll, stbTöltsd meg a befőttes üveget, minél színesebb cukorkákkal, cukor-csokitojással, aszalt gyümölcsökkel. A tetejére visszateheted a befőttes üveg fedelét, vagy műanyag flakon esetében, tehetsz rá muffin papírt is, amire nyuszifüleket ragasztasz.Alkoholos filctollal nyusziszemet készíthetsz a flakonra, vagy ragaszthatsz a befőttes üveg tetejére egy nyuszibabát. És kész is az egyedi nyusziajándék. Minden locsoló odáig lesz érte, főleg, ha még a nevét is ráírod és egy szívecskét is rajzolsz mellé, egy kis papírból kivágott kártyára. A végén ne felejtsd el rákötözni egy szép szalaggal. CSIBE alakú töltött tojásHozzávalók 10 db-hoz:
10 kemény tojás, 2 ek zöldfűszeres krémsajt, 3-4 dkg aszalt sárgabarack, só, bors, 10 lap füstölt sajt, 20 szem egész bors, sárgarépa,sáfrányos szeklice vagy pirospaprikaElkészítés:
A tojásokat a szélesebb csücsküknél vágjuk ketté, azaz körülbelül 1 cm vastagságban vágjuk le az aljukat.
A sárgákat óvatosan vegyük ki belőlük.
A levágott fehérjét és a sárgáját tegyük mixerbe, adjuk hozzá a krémsajtot, sót, borsot és a beáztatott barackokat.
Turmixoljuk le.
A sajtlapokból szúrjunk ki 10 akkora átmérőjű korongot, mint a tojásaink átmérője (körülbelül 5 cm), és a széleikből 2-2 db a félkörnél kisebb körszeleteket (ezek lesznek a szárnyak).
A megtisztított sárgarépát vékonyan karikázzuk, és ebből alakítsuk ki a csőröket.
A tojásokat töltsük meg. Kicsit többet töltsünk beléjük, mint a nyílás magassága.A töltött tojásokat tapasszuk a sajtkorongokra.
Egy hegyes késsel kicsit vájjuk ki a szemgödröket. Ez azért fontos, mert a tojás fehérjébe nem nagyon lehet belenyomni simán a borsszemeket.
A lyukakba helyezzük bele a borsokat, azaz a szemeket.
A csőr részhez pedig nyomjunk be szintén késsel egy vágást, majd helyezzük be a csőröket.
A maradék töltelékkel tapasszuk rá a csirkékre a szárnyakat, illetve nyomjunk a fejük tetejére kis bóbitákat. Ezekre tehetünk taréj gyanánt sáfrányos szeklicét. Ha ilyenünk nincs, pirospaprikával színezzük meg a krémet pirosra, és ezt nyomjuk a fejük búbjára.Zöldséges sajttekercsHa valami nagyon mutatós és nagyon tavaszi hidegtálra való finomságot szeretnénk családunk asztalára varázsolni, akkor készítsük el ezt a zöldséges sajttekercset! Hozzávalók: 30 dkg trappista sajt 25 dkg vegyes zöldség (pl. mexikói keverék) 3 szelet sonka 1 főtt tojás ételízesítőElkészítés: Dupla sütőzacskóba tesszük a sajtot, jól lezárjuk és forrásban lévő vízbe tesszük. 20 percig forraljuk. A zöldségeket ételízesítős vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Amint megolvadt a sajt, kiemeljük egy szűrőlapáttal és egy vizes nyújtódeszkára fektetjük. Kivesszük a zacskóból és téglalap alakúra nyújtjuk. Elterítjük a sajton a darabkákra tépdelt sonkát, a zöldségeket és a negyedelt főtt tojást, majd szorosan feltekerjük. Alufóliába csomagoljuk, és 3-4 órára behűtjük. Amikor a sajttekercs megkeményedett, felszeletelhetjük.Hihetetlenül aranyos nyuszi alakú pogácsa a vendégeknek – Odáig lesznek érteEgy nagyszerű ötlet, amivel lenyűgözheted a vendégeket. Húsvéti nyuszikák / kb. 40 dbHozzávalók : 25 dkg liszt, 25 dkg puha margarin , 25 dkg főtt, áttört burgonya, 25 dkg szitán áttört túró, 2 kávéskanál sóA tetejére : 2 db tojássárgája, tökmag, lenmag, szezámmag, és nagyobb szemű só vagy napraforgómag Szükségünk lesz egy 5 cm-es pogácsa szaggatóra, és egy jóval kisebb kör alakú kiszúróra ( mint egy gyűszű ), az enyém 1.3 cm-es volt.Elkészítés : A hozzávalókból egy laza tésztát gyúrunk és kb. 1 órát a hűtőbe pihentetjük. Vékonyra ( kb. 8 mm-esre ) kinyújtjuk, és a pogácsa szaggatónkkal kiszúrjuk a fejeket, és sütőpapíros tepsire tesszük őket, kellő távolságra egymástól. Kenjük le őket a tojássárgájával, majd szúrjunk ki fejenként a kicsi kiszúróval 2 db-ot, ezek lesznek a „pofikák”. Egy éles késsel vágjunk ki füleket, a fülek alját mártsuk a tojásba, és „ragasszuk” a fejhez. Félbevágott tökmag lesz a szeme, egy szem lenmag az orra. 2 db nagy szemű sót vagy napraforgómagot tehetünk a fogak helyére. Kenjük le újra az egészet a tojássárgájával, a pofikákat is, és egy kis kés hegyével szórjunk rá szezámmagot. A nyuszikákat sütőpapíros tepsin 180 fokos, előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.5+1 expressz mentő ötlet, hogy lesz a jól ismert sütiből cukrászipari húsvéti mestermű – nem kell hosszú órákig a konyhában ácsorognod ahhoz, hogy valami egészen különlegessel rukkolj elő húsvétkorKészíts a jól bevált süti tetejére zöld füvet, cukormáz vagy zöldre festett kókuszreszelék segítségével.Zöld cukormáz:
Minden 50 g porcukorhoz adjunk egy evőkanál citromlevet. Zöld színezőből kb. fél evőkanál kerüljön bele. Elkevered amíg teljesen homogén állagot kapsz és kész is a zöld fű. A cukormáz állaga kb olyan legyen mint a sűrű méz. Másik megoldás: Kókuszreszelék+zöld ételfesték = ez lesz a zöld fű, amibe színes csokitojást vagy csokinyuszit ültethetünk
Készíts a sütikre húsvéti sütizászlót. Nagyon mutatós tud lenni. Hurkapálcikára vagy fogvájóra lesz szükséged, valamint papírra (wc guriga, cipős papírdoboz, stb). Vágj a papírból 50 Ft -os pénzérme segítségével kör alakú formát (nyuszifigurát is kivághatsz, ha ügyes vagy, mint a lenti képen). Ird rá a locsoló nevét és amit szeretnél (kellemes húsvéti ünnepeket, szívecskét, nyuszibabát is rajzolhatsz rá). Ragaszd a fogvájóra a sütizászlót és szúrd a kész sütibe. Imádni fogják a vendégek. Jó móka megkeresni a saját nevével ellátott sütit.
Nyuszitortát készíthetsz macskanyelv, twix és ehhez hasonló hosszúkás csokival körberakva, szalaggal átkötve. Nagyon mutatós:
Sőt, sablon segítségével, egyszerű nyuszitortát tudsz készíteni:
Ime egy egyszerű, egész alakos nyuszisablon. Nyomtasd ki, vágd ki és használd fel akár lakásdíszként, bejárati ajtóra vagy torta készítéshez is remek (lásd fenti képet, porcukorral szórd körbe a sablont és miután leemelted a sablon, ott marad a nyuszi forma).
Forrás:
Natúr termékeka legkedvesebb bio tanácsadótólTelefon:
+36 30 580-0499
Kapcsolódó hírek:
Ezt nem a nyúl tojta – tojáskörkép húsvét előtt
Várd a locsolókat húsvéti limonádévariációkkal