Békés Megye: Társalgó. (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Csorvás Békés Megye klub. közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 74 db
  • Videók - 160 db
  • Blogbejegyzések - 1231 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 273 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Csorvás Békés Megye klub. vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csorvás Békés Megye klub. közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 74 db
  • Videók - 160 db
  • Blogbejegyzések - 1231 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 273 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Csorvás Békés Megye klub. vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csorvás Békés Megye klub. közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 74 db
  • Videók - 160 db
  • Blogbejegyzések - 1231 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 273 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Csorvás Békés Megye klub. vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Csorvás Békés Megye klub. közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 74 db
  • Videók - 160 db
  • Blogbejegyzések - 1231 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 273 db

Üdvözlettel,
szilasi ilona
Csorvás Békés Megye klub. vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Társalgó.

Ezt a témát szilasi ilona indította 8 éve

KEDVES KLUBTÁRSAIM!

LEGYEN EZ A TÁRSALGÓ, EGY OLYAN HELY, AHOL BÁRMELYIKŐNK BÁRMIKOR BETÉRHET EGYMÁS KÖSZÖNTÉSÉRE, SZEMÉLYES ÜZENETEKRE, VÉLEMÉNYEK ELMONDÁSÁRA, ESZMECSERERÉRE SZÓVAL EGY OLYAN "BARÁTSÁG SAROK" ITT A KLUBBAN.........

Hozzászólások eddig: 94

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

szilasi ilona üzente 10 hónapja

Milyen a friss hal?

Minden élelmiszernél,de a halaknál különösen fontos,hogy meg tudjuk állapítani,friss - e a termék.Mivel a hal magas víz - és fehérjetartalmú élelmiszer,könnyen és gyorsan romlik,fontos,hogy ismerjük azokat a jeleket,ami megmutatja a halhús frissességét.
A friss,jó minőségű hal ránézésre vásárlásra hív:bőre fényes,nedves,sérülésmentes,áttetsző nyálka borítja,pikkelyei sértetlenek.Szeme tiszta,kopoltyúja fajtától függően a világos pirostól a sötétvörösig,esetleg a bordóig változhat,de minden esetben a piros valamilyen árnyalata a jellemző.Illata fajtájára jellemző lehet,de mindig tiszta tenger - vagy tópartiillatot kell árasztania,húsa rugalmas,jégágyon vagy jég között tárolják.
Az idő múlásával megjelennek azok a jól felismerhető jegyek,amelyek meghatározzák,hogy meddig tárolható még a termék.Az első és legenyhébb jelek,amikor a hal szeme opálosodik,illetve a kopoltyúján szürke foltok jelennek meg.Néhány nap elteltével a halhús érési folyamatai miatt a hús puha lesz,igaz,még ekkor is alkalmas a fogyasztásra,de ez már azt jelenti,hogy legfeljebb egy napunk van a felhasználására!Ezt követően a halhús eléri azt az állapotot,amikor emberi fogyasztásra már alkalmatlan,szaga kellemetlenné válik.Ha filét vásárolunk,kicsit nehezebb a dolgunk,hiszen nem látjuk a hal szemét és a kopoltyúját.Ekkor arra figyeljünk,hogy a filé ne legyen kiszáradva,illata semleges legyen,nem lehet kellemetlen vagy szúrós.
Érdekesség,hogy az édesvízi halak általában gyorsabban romlanak,mert a tavak,illetve a folyók melegebbek,így a feldolgozás során a haltest lassabban éri el a tároláshoz szükséges hőmérsékletet,emiatt a halhús érési folyamatai jóval gyorsabban mennek végbe.Az édesvízi halak ideális körülmények között,tisztítva körülbelül 5 - 8 napig tarthatók el frissen.
Ha halunkat jól szemügyre vesszük,meg tudjuk állapítani,hogy friss - e.Amennyiben úgy ítéljük meg,hogy az ,vásároljuk meg és fogyasszuk egészségünkre!

Forrás:CBA Magazin.

175014_c31f1b5e44f6_s

Milyen a friss hal..jpg

Válasz

szilasi ilona üzente 10 hónapja

Volt szálka,nincs szálka.
A legutóbbi halfogyasztási szokásokat kutató felmérés szerint azok az emberek,akik kevés halat fogyasztanak,sokszor a szálkáktól tartanak,ezért kerülik a halételeket.Pedig félelmük hiábavaló:két módszer is létezik a szálkák elkerülésére,amelyek segítségével biztonságosan fogyaszthatóak a szálkás halak is.Ha a halat szeletbe,rántva,esetleg halászlébe főzve szeretnénk elfogyasztani,a ,,szálkamentesítés" a legjobb módja az irdalás.Elsőre talán nem könnyű,de kis gyakorlással könnyen elsajátítható technika.A szálkákat tartalmazó halfilét bőrrel lefelé egy
vágódeszkára helyezzük.Egy hosszabb ( minimum 20 cm ) pengélyú szakács-vagy filéző késsel a filén keresztirányú bevágásokat metszünk,nagyjából 3-4 milliméterenként.Figyeljünk arra,hogy a halat bőrig vágjuk be,de a bőrét ne vágjuk át,mert szétesik a halszelet.Ha megvagyunk az irdalással,a filét tetszőleges méretű darabokra vágjuk.A szeleteket besóssuk,2-3 órát hagyjuk,hogy sóban álljon,,majd tetszés szerint felhasználjuk.Az így elkészített halszeletben a szálkák észrevehetetlenek lesznek. A másik,egyszerű módszer a darálás.Ha a szálkás halhúst egyszer vagy kétszer átdaráljuk,a szálkák garantáltan eltűnnek.Az így előkészített halat a hagyományos darált húshoz hasonlóan használhatjuk fel,készíthetünk belőle fasírtot,halpogácsát,de minden olyan ételbe beletehetjük,amelybe egyébként is darált húst tennénk.Bátran lehet próbálkozni halas töltött káposztával,töltött paprikával,hortobágyi húsos palacsintával vagy akár halból készült Stefánia vagdalttal is:új ízek születhetnek ezen kísérletezésekből,amelyekkel változatosabbá tehetjük étkezésünket.A lehetőségeknek csak a fantáziánk szab határt,és ha a halat belecsempésszük mindennapjainkba,egészségünkért is sokat teszünk.
Forrás: CBA Magazin.

174961_0f523d7fdc99_s

Volt szálka nincs szálka..jpg

Válasz

szilasi ilona üzente 3 éve

HA NEM BÍBELŐDSZ A KOVÁSSZAL, VÁLASZD AZ ÉLESZTŐT! – ÉS HASZNÁLD HELYESEN!

Ugyan az elmúlt 1 évben bőven megismerhettük a kovászkészítés és -használat minden csínját-bínját, azért sokunk nem merte bevállalni az azzal való bíbelődést (jelen!), és maradt inkább a jó öreg élesztőnél. Pedig ennek használata sem „veszélytelen”!

Az igazán lazák a szárított élesztőre teszik a voksukat, a „hagyománytisztelők” maradnak a jó öreg „gyurmás” verziónál. Mindkét esetben érdemes odafigyelni, mert véthetünk olyan szarvashibákat a felhasználásuk közben, ami miatt a sütkérezés többi hozzávalója, netán a végeredmény a kukában landol majd.

Ha nincs elég türelmed
Ahhoz, hogy minden összetevő jól működjön, az élesztő megfelelően fejtse ki a hatását, és finom, puha sütit, pékárut majszolhassunk, sajnos szükség lesz az erőnkre is. Vagyis, nem sumákolhatjuk el a dagasztást, nem bízhatjuk rá a „szipiszuper” konyhai kütyünkre ezt a feladatot. Összetevőket az edénybe, elő a kezekkel, és indulhat a dagasztás, legalább 10 percig!

Maradjunk a (nem létező, de nagyon is szükséges) türelemnél
Ha a dagasztáson túl vagy, eljött a tészta pihentetésének ideje! Minimum fél, de inkább egy teljes óra kell ahhoz, hogy az élesztő kifejtse hatását, bármilyen tésztáról is van szó. Szánj rá időt, és ne zargasd a tésztát szundi közben!

Figyelj a korára!
Sajnos, a friss élesztő nem az a fajta élelmiszer, amiből be lehet spájzolni szűkösebb időkre. Hűtő nélkül maximum 2 napig, hűtőben 10-14 napig bírja. Nem érdemes ennél tovább tárolni, szavatossági időn túl felhasználni. Lehet, küllemre nem látszik rajt, viszont a benne lévő élesztőgombák már nem lesznek olyan aktívak, így a tésztánk nem kel majd meg olyan jól. Ha nem tudjuk, érdemes-e még felhasználnunk a hűtőben tárolt, szavatossági idejét éppen csak túllépő élesztőt, tegyük próbára: tegyük belőle egy keveset langyos, cukros vízbe, fedjük le, majd hagyjuk állni legalább 10 percig. Ha ennyi idő alatt apró hólyagocskák jelennek meg a víz tetején, az élesztő még bevethető állapotban van. Szerencsére, szárított élesztő esetén jobb a helyzet, jóval hosszabb szavatossági idővel számolhatunk.

Amit szintén nem hanyagolhatunk el
Aki dolgozott mér élesztővel, az tudja, hogy a langyos víznek vagy tejnek tényleg érdemes langyosnak lennie. A túl meleg, 40 ⁰C feletti hőmérséklet megölheti az élesztőgombákat. A tojásnak, vajnak pedig nem szabad túl hidegnek lennie, ezek legyenek szobahőmérsékletűek.

Forrás: brigitte.de

Válasz

szilasi ilona üzente 3 éve

Öltek érte: a gyógygombák királynője (Videóval)

https://agraragazat.hu/hir/oltek-erte-a-gyogygombak-kiralynoje-videoval/

Válasz

szilasi ilona üzente 3 éve

szilasi ilona üzente 3 éve

A 6 legjobb házi szer levéltetvek ellen: irtják őket, de a gyerekre nem károsak
Ha idejében lépsz, megmentheted a növényed a levéltetűk pusztításától.

https://femina.hu/otthon/hazi-leveltetu-irto-szer/

Válasz

szilasi ilona üzente 3 éve

Erősítik az immunrendszert, segítenek a betegség legyőzésében: 10 gyógytea, amiből igyál naponta
Az immunerősítő gyógyteákat naponta érdemes fogyasztani, hiszen megerősítik a szervezetet.

https://femina.hu/egeszseg/immunerosito-gyogytea/

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

szilasi ilona 3 hete új képet töltött fel:

Kellemes_husveti_unnepeket_2190430_5200_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu